Om IMGC

IMGC är ett litet företag som har utvecklats från intresset att arbeta med bilder och design.
Det drivs av Thomaz Wiberg hemma i Landskrona. Bildhantering och restaurering av gamla fotografier har alltid varit intressant och genom åren har jag utvecklat flera olika tekniker för ändamålet.

Bildhantering och restaurering är det jag gör primärt, webbdesign är en del vid sidan om.

  • Restaurering av gamla fotografiska bilder, visitkortsbilder och kabinettsbilder.
  • Skanning av fotografier
  • Återställer färgen på blekta färgkort.
  • Teknisk retusch och kreativ retusch.

Jag arbetar främst i Photoshop CC 2019 med många års erfarenhet av programmet. I kombination med mitt ritbord har jag exakt kontroll på arbetet och kan arbeta mycket exakt ända ner på pixelnivå för att återskapa och laga förstörda bilder. – Naturligtvis ska man tänka på att allt inte går att laga, tyvärr kan bilder av extremt dålig kvalitet inte återskapas hur mycket som helst.

De flesta människor har gömmor med gamla bilder, familjealbum och gamla kartonger med sparade minnen..
Över tid bleknar och förstörs bilder och det kan vara en bra idé att återskapa dom innan det är försent.

Kolla på vinden eller i källaren, leta upp de gamla familjebilderna från mor- och far- föräldrar. Gamla dopbilder, bröllopsbilder, konfirmationsbilder.
Kanske har du bilder på den stadsdel där du växte upp och som är borta eller helt ombyggt idag.

Vad är bildrestaurering?

Säkert har du som så många andra massor av gamla familjebilder som legat undangömda i lådor och gamla album, bilder på mor och far föräldrar, gamla platser och stadsdelar som nu är ett minne blott. Bilder som med åren blivit förstörda och missfärgade. Säkert har du även funderat på hur du skulle kunna reparera dom och återställa dessa minnen och familjeskatter.

Bildrestaurering är ett tidskrävande och exakt arbete som kräver tålamod och precision för att laga och återskapa gamla foton. Många gånger är bilder rent fysiskt skadade med hörn som är skadade, repor, fläckar och veck från vikning av bilder och bilder som rivits itu.

Detta kräver en stabil hand för att digitalt kunna återskapa pixel för pixel. Jag lagar alltså inte den egentliga bilden, utan skannar den och skapar en ny digital bild som man sedan kan låta göra nya bilder av. – Ditt original kan läggas undan och gömmas.

  

Vad är bilddesign?

Bilddesign är en annan del av min verksamhet, jag skapar bilder, logotyper, banners och bilder som används i reklam och annonser.

Jag gör också andra design och effekter som ”out of frame”, 3D och andra effekter till olika ändamål. Du kan se mer om det på sidan för bilddesign.

 

Enkelhet

Jag arbetar efter en mycket enkel princip: Enkelhet.
En snygg webbsida/hemsida ska vara enkel att underhålla, behaglig att besöka och framför allt den ska lägga kunden, varor och tjänster i fokus.

Idag arbetar jag mycket med olika program som Photoshop och WordPress.